Australia4ESCLogoProfilePIc_MEDIUM

La noticia ha saltat a mitja tarda del 10 de febrer de 2015. Quan ja creiem que estava tancat tot el relacionat amb els països participants en el festival de Viena ens assabentem de què no seran 39 els participants. L’EBU ha decidit convidar a un dels països a on més se segueix Eurovisió, Austràlia!

La noticia ha estat totalment inesperada. No és la primera vegada que un país no europeu participa en el festival (Israel no és estrictament un país situat al continent europeu i l’any 1980 va participar Marroc) però mai s’havia comptat amb un país tan llunyà geogràficament.
Tot i la distancia i la gran diferència horària, Eurovisió és un programa de televisió molt seguit i estimat a Australià. Fa més de 30 anys que es retransmet i des de l’any 2010 la televisió SBS envia comentaristes propis al festival. També hem de recordar la participació no oficial d’Austràlia a l’interval de la final de 2014, a on va actuar la seva representant Jessica Mauboy (fora de competició).

Però en el 2015 Australià concursarà de manera oficial. Tenen fins al 16 de març per elegir un representant que actuarà directament a la final de dissabte, és a dir, aquest any tindrem un Big 5 + Àustria + Austràlia. Serà la final amb més participació de l’historia, 27 països.
L’Excepcionalitat d’aquesta participació no acaba aquí. Austràlia votarà a les dues semifinals i en cas que guanyes, no podrà organitzar el següent festival a Oceania. L’Organització es duria a terme a un país europeu i la TV nacional d’aquest país compartiria l’organització amb la televisió australiana. En cas que guanyes, la participació el 2016 d’Austràlia seria segura i si no es aixi, no hi ha res decidit.

Estem davant d’un dels canvis més importants en la història del Festival? O és només una excepció puntual i centrada en Austràlia? Participa en la nostra enquesta i digues que et pareix aquesta incorporació.

Article publicat per; Lluís Ramis des de Mallorca.