A data d’avui coneixem ja més de la meitat de les cançons que participaran al festival. I com sempre comença a bullir l’olla dels top 10 de Youtube, de les cases d’apostes, de les critiques de tots nosaltres on ens posem a especular de qui es el possible guanyador d’enguany. Tots som conscients que falten encara dos mesos per el festival però.. de moment anem fent salivera.. Així dons anem a analitzar una mica el que està passant!

Els top ten de Youtube son complicats a analitzar ja que molts i molts fans publiquen la seva opinió sobre els seus gustos, però fent un petit resum sobre uns 15 que he mirat podríem classificar el top 10, sense ordre.

Comencem per la cua, es a dir per les cançons pitjors valorades i trobem principalment…Finlàndia,  Xipre, Geòrgia, Bielorussa, amb l’última incorporació de Portugal i amb tocs més esporàdics trobem Malta, Dinamarca, Sèrbia… Ara sí el top 10 l’encapçalen els països com Països baixos, Eslovènia, Espanya, Itàlia,  Estònia, i de manera més dispersa Hongria i França i poc més puc arribar a concloure ja que trobem per exemple a Malta a  la posició 25 i amb un altre a la posició 2. En qualssevol cas podríem extreure unes conclusions més o menys correctes, i es que Finlàndia, Xipre i Geòrgia no acaben d’agradar, i que Itàlia Eslovènia i Estònia són les que més veiem dins d’aquests vídeos.

italy

Pel que fa a les cases d’apostes la cosa es una mica “incrèdula” ja que molts països encara no han donat a conèixer la seva cançó però no obstant així ja es troben dins del “top10” dels guanyadors. Així que anem a veure quins son aquests països:

Screenshot_2015-03-09-20-13-06

Trobem que encapçala la llista, Itàlia un dels països que sembla que també es present en els top10 dels fans de Youtube, una cançó que nosaltres no em presentat però que recorda ben bé a un grup molt conegut que es “Il divo”.  El segueix un país amb una cançó que a Youtube sembla que  ho tenen clar també , Estònia. Seguit d’un fet curiós que vull destacar i es Finlàndia. Aquest país a la casa d’apostes “oddschecker” se situa com tercer classificat i en canvi a youtube es clarament l’últim. Un fet curiós també es l’aparició de Suècia i Noruega que estan a la llista junt a Austràlia i encara no han presentat la cançó, es un fet força comú ja que sempre són valorades per aquests tipologia d’apostes. Trobem també Eslovènia de nou, on també esta als vídeos de Youtube. Com a destacar trobaríem que tenca la classificació Bielorússia , Macedònia , Portugal i San Marino, de les quals Bielorússia i Portugal també surten mal valorades a Youtube.

 

I a partir d’aquí.. Qui es el teu preferit? Quin es el teu top5 o inclús quin es el teu top 10?

T’animes a fer la primera porra amb nosaltres?