Captura

 

Conxita Wurst, la guanyadora del Festival d’Eurovisió 2014 es l’encerregada d’obrir aquesta 60 edició del Festival, aquest any a Viena, Àustria.  Comença amb un show prometedor que ràpidament cau fins semblar una actuació de Noche de fiesta, amb Jose Luís moreno, i es que malauradament durant tota la gala trobarem molts i molts defectes que faran, sota la meva opinió, una de les pitjors Semifinals dels últims anys.

Comença Moldàvia, una de les cançons marxoses d’aquesta semifinal on el cantant surt envolat de ballarins disfressats de policia amb un retoc sensual-brut, que fa que Moldàvia clarament es quedi sense el pase a la final.

Armènia es el següent país, ens porta una balada amb un missatge molt i molt especial, i de fet una de les millors posades en escena de la nit, un fons i una il·luminació especial que fa d’Armenia una de les millors actuacions tot i que la cançó, en estudi resulta carregosa i fins el punt d’avorrida, però en escena augmenta positivament.

Bèlgica, una de les favorites de la nit i de les més aclamades per el públic no em decepciona  però tampoc m’apassiona. Una posada en escena minimalista, sense gaires efectes  d’il·luminació, que a la vegada la fan fer especial. Una força de veu molt bona, i una cançó que agrada. Bèlgica, merescudament passa a la final, i haurem de veure si finalment entra o no al Top10.

Holanda, un desastre magistral, un vestit poc encertat, rollo “viuda negra” amb uns galls i una desafinació que sumant a la nefasta realització per part de la televisió austríaca fa que Holanda merescudament es quedi encallada a la semifinal, realment no m’esperava una actuació tant dolenta, una llàstima.

Finlandia, des de el respecte absolut, i també des de l’ignorància de la música punk, només em puc atrevir a dir que; horrorós, res mes.

Grècia, una cançó que a priori no em semblava res especial, de fet jo sóc molt i molt fan de les cançons de Grècia i em vaig endur una gran decepció aquesta any, però haig de reconèixer que dins el que hi havia en aquesta semi, va estar de suficient. De fet per mi va passar de puntetes perquè no crec que superi la taula baixa de la final.

Estònia una de les gran favorites de la nit, fa una actuació correcta amb un regust a la de holanda de l’any passat, però com algo personal.. El cantant d’Estònia em sembla eixut, sec, i bord. Sort en té de la noia que ajuda a que la cançó arribi al públic. Ojalà no sigui top5 a la final.

FY Macedònia, bastant malament ,el cantant desafina la posada en escena no encaixa, realment es mereix quedar a la semi.

Sèrbia, per fí! pensava que m’estava adormint i tot formava part d’un somni. Sèrbia arriba com una ventada d’aire frec fa aixecar tot el públic i ens fa gaudir per primer cop a la nit d’una gala d’Eurovisió. Tot i una posada en escena, poc encertada per el meu gust.. la veu d’aquesta dona es una passada! Probablement s’endurà el premi al pitjor vestit del festival.

Hongria, es un toston no ens enganyem però ens arriba, el missatge arriba i fa l’efecte que ha de fer, la posada en escena es bona i aconsegueix passar la final.

Bielorussa,  es una llàstima perquè era una cançó amb potencial, i ha quedat sosa visual ment parlant.. una llàstima perquè era una bona cançó

Rússia, Guau.. Tot i que no m’agrada gens la política del país, i probablement part de la cultura..Polina es genial, em cau la llàgrima al veure l’actuació, em fa molta ràbia però tenim una guanyadora en potència, no sabrem qui serà el guanyador però Rússia estarà ben a prop d’assolir el triomf dissabte.

Dinamarca, aquest any no s’ha arriscat.. Amb una estètica molt dels anys 70,  una bona actuació però potser insuficient. Una llàstima.

Albània, desafina, i bastant.. i es una cançó que no m’arriba, si que potser es mereix passar la final,.. però tants crits a mi m’atabalen

Romania, passa sense més.. un missatge especial i decideix no cantar tot en anglès, podria haver no passat o sí… “sin pena ni gloria”

Geòrgia, brutal una de les millors  actuacions de la nit, uns efectes especials molt i molt acurats, una força brillant, realment una molt bona actuació

Resumint dons.. una gala desastrosa amb uns “planos” fora de lloc, tota l’estona les banderetes per el mig de les actuacions que al final feien que no poguessis gaudir de l’actuació.. una gala avorrida rollo Noche de fiesta, carca i avorrit.. Esperem que la televisió reaccioni i que a la següent gala i a la final puguem gaudir d’un espectacle, tot i que clar.. estem massa mal acostumats a les ultimes edicions i això es complicat de superar.

TH00006_6

Felicitats a tots els afortunats!