ogaesongcontest

Comença l’Ogae Song Contest 2015 i enguany Andorra torna a participa-hi. Durant els últims dies, socis i jurats internacionals estan votant per obtenir el candidat ideal per aconseguir el bitllet andorrà i optar a la victòria. Com a novetat, aquest any els vots no només romandran exclusivament en els socis sinó que 12 jurats internacionals posaran el 50% dels vots, Aquests jurats internacionals seran OGAE Lituània, Noruega, Armènia, Resta del món, Itàlia, Suïssa, Regne Unit, Alemanya, Israel, Portugal, Polònia i Grècia. Jurat I socis atorgaran els seus vots a l’estil eurovisiu, és a dir, 1-8, 10 i 12 punts.

Enguany són 16 candidatures, de les quals dues d’elles pertanyen al mateix grup, Crossing. i dues també del grup Obeses.

Anem a conèixer els candidats:

Acció, Tot Està per fer: Grup musical de l’Empordà format per 7 músics amb un llarg repertori, del qual “Tot està per fer” pertany al seu disc “1001 colors”.

Albert Solà i The Sey Sisters: Les germanes cantants de Gospel s’han unit a l’Albert per presentar i dur de gira aquesta senzill “Les cendres del meu present”.

Abraham Mateo i “Creu en tu”: Una versió en català que es va presentar en el disc de La Marató de TV3.

‘He vingut del futur‘, de Beth i Guille Milkyway: La cantant Beth és de nou candidata a representar Andorra, després de també fer-ho l’any passat. Aquest any interpreta amb Guille Milkyway una cançó on la lletra ens parla del futur, des de el punt de vista d’una mestressa de casa.

“El primer arbre del bosc”, és el senzill del grup Blaumut, molt reconegut al territori català. Aquest senzill forma part del seu últim treball.

“Que ens deixin en pau” i “Marxa”, del jove grup Crossing: un grup també de nou del Empordà, i molt jove tant per l’edat dels seus components, en Joel, la Marina i l’Ernest com per la seva presència als escenaris i a les discogràfiques. Un grup on aquest any opta amb dues candidatures, “Que ens deixin en pau” i “Marxa”, ambdues dins del seu àlbum “Junts parem el Temps”.

”En peu de guerra“, d’Els Catarres, opten de nou a representar-nos al concurs europeu. Aquest any el grup de Centelles i Aiguafreda opten amb el seu senzill dins del disc “Big Bang”, on enguany han augmentat els components. Els trobarem de gira per molts pobles aquest estiu.

”Despertar“, de Damià Olivella, un cantant Manresa que va presentar el seu primer àlbum al 2009. Aquest Senzill que forma part del seu treball “Origen”

Jordi Ninus I “Som”. Aquest Barceloní de 32 ens presenta “Som” com a part del seu Àlbum “Camina”.

Obeses opta amb dues candidatures, ”Mammi“ i ”El monstre de l’armari“. Un altre grup Osonenc té la sort de poder obtar amb dues candidatures. Ambdues pertanyen a l’àlbum “Monstres i Princeses”. Un estil musical molt peculiar on el cantant ja era molt conegut per formar part del grup Segle XIII.

“L’estiu és teu‘,” d’Oriol Padrós. Senzill que pertany al seu primer treball “Contradiccions”.

En la nit artificial‘, de Projecte Mut, l’únic duet de ses Illes, concretament des de Eivissa, on ja porten un llarg recorregut per el territori català. El duet format per David Serra i Joan Barbé es troba en plena presentació del seu quart disc del qual pertany aquest senzill.

‘Et faré feliç’, del Grup del Penedès Via Límit. La cançó està integrada en el seu primer treball discogràfic, ‘Superherois‘, que varen publicar l’estiu de l’any passat La setmana vinent coneixerem els resultats!