Queden pocs dies per finalitzar els vots de L’OGAE Song Contest d’aquest any. Com ja es tradició per un servidor els excels de l’ordinador van plens amunt i avall de punts per repartir, i les indecisions formen part com sempre d’aquest joc.

Un total de 31 candidatures de les quals, Andorra l’haig de descartar per obligació. Així dons son 30 candidatures per guanyar aquest Concurs, i per tot plegat em sobren la meitat. Sempre es típic la dita.. ” l’any passat era més complicat” però el cert que es que un cop pots anar escoltant les cançons al cotxe acabes per tenir més o menys clars els teu punts. Però abans de posar-me crític, hi ha un fet curiós que us volia compartir i es que 2 cançons tenen un  inici de cançó que em resulta familiar i vull que les escolteu abans de continuar llegint.

La primera es Portugal; Mickel Carreira, “Tudo O Que tu Quiseres”. Escolteu-la:

D’acord, el primer que està més que clar es que el nen està de bon veure, però no us recorda una mica a.. la “Isla Bonita” de la Madonna, Si d’acord.. potser es massa imaginació.. però a mi els primers 20 segons em recorda aquesta cançó, inclús no sé perquè l’aire de la cançó em porta un regust a la “Isla Bonita”

La següent es la Candidatura d’Ucraïna Svitlana Tarabarova “I want to live without war”

Us deixo el link perquè he estat incapaç de trobar-la a Youtube:

Aqui potser “estic al·lucinant una mica” però a mi aquest inici em recorda força a les T.A.T.U amb el “All the things you said”..

Un cop analitzada aquest anècdota, és l’hora de mirar qui són per mi els clars favorits a guanyar el Concurs, i la cosa està entre 5:

Dinamarca; Wafande “Se Mig I Dag” em recorda a la cançó que deia ” papaute” però clar.. no recordo el títol per poder saber del cert, no obstant es una bona cançó al meu entendre, es fresca, divertida i no es fa gens passada. No sabria ara mateix dir l’estil exacte de la cançó tot i que el cantant es bastant conegut per el seu reagge i el soul.

França; l’amfitrió aquest any torna a ser per mi un 12 punts bastant clar. Kendji Girac amb “Andalouse”  aporta aquell toc “estiuenc” a més de ser present durant la cançó el castellà i  una picada d’ullet a tot el que la terra espanyola es refereix, dona aquest toc llatí que ens faria ballar si o si a la discoteca o com diu ell mig camuflat..”baila”.

Eslovàquia,  Kristína Peláková; Ta Ne, les  Trompetes del inici ja fan que tinguis ganes d’escoltar la cançó si o si , i realment no enganya. Una cançó molt actual i petarda.

Països baixos: Nielson “Sexy als ik dans2 potser la cançó que més destaca sobre les altres, un estil ben diferent però a la vegada et fa que la cantis durant tot el dia.

Suècia: Darin, Ta mig tillbaka. Junt amb la de Països baixos es una de les que aporta quelcom diferent. Te un bon rollo molt bo, i això que fa molta ràbia que Suècia sempre tingui una cançó bona, i es que està força clar que són una industria mundial de la cançó.

Així dons punt amunt i punt avall per decidir quina es la millor cançó d’aquest any això si, la nostra representant “Tot està per fer” ben segur que serà Top10 i espero no equivocar-me perquè en aquesta lliga ja se sap… no obstant, pel meu gust cap de les 31 cançons d’enguany no superen les meves gran preferides de l’any passat, França-Indila – Derniere Danse I Finlandia; Janna – “Sä et ole hullu.

t’atreveixes a fer una porra?

Rubén Morcillo