Continuen els assajos a la capital de Portugal on aquesta vegada el big five més el país amfitrió han trepitjat l’escenari per primera vegada.

Ahir varem poder veure les realitzacions d’alguns dels països que compatiran per anar a la final. Unes realitzacions que segons premsa i eurofans destaquen les actuacions de Xipre i Noruega, on ràpidament es van possessionar ja en el top 10 de les cases d’apostes. Noruega d’una manera fulminant on actualment es troba en segona posició. En canvi Xipre no para de pujar com l’espuma a les cases de les apostes.

La part més fluixa de la jornada d’ahir seria per Romania, on tot sembla ser que enguany tenen cada cop més difícil el pase a la final ( tot dependrà del vot “amic”) . També per Sèrbia, on la cançó ja no ha acabat d’arrelar al món eurofan i la posada en escena no ajudat a que això canviï.

Sant marino un dels països petits del festival també sembla no quallar del tot al espectador i tenint en compte els antecedents del festival l’hi costarà poder estar a la final.

Per la part mitja trobem Suïssa, Armènia,Dinamarca. Pel que fa Suïssa té una actuació molt correcte, amb un directe més que notable. Armènia amb una cançó que tampoc ha arribat a captivar el públic general es troba a la mitja taula. Dinamarca amb una posada en escena que ja havíem pogut veure a la seva preselecció, ens envia directament al món “víking” o de Joc de Trons.

Irlanda , una actuació que té moltes opinions, alguns la cataloguen com a molt bona i d’altres la envien directament  a la banqueta de la semifinal.

Una dels fets importants, es el primer assaig d’ahir del big five  i el país amfitrió, on segons els periodistes França i Itàlia surten ben parades. En canvi Espanya i Alemanya no sembla complir les expectatives. En el món eurofan en canvi Itàlia i també alemanya semblen no convèncer als eurofans , alhora Portugal i França si que ho fan.

Pel que fa les cases de les apostes, ara per ara, Israel es manté com a gran favorita seguit de Noruega que aconsegueix la medalla de plata, i França que tenca el podi. La Rep. Txeca es troba en quarta posició on Estonia l’hi trepitja els talons. Bulgària es troba també amb una “lluita” amb Xipre que no para de pujar. Suècia Itàlia i Austràlia tancarien el top 10.

Avui continuen els Assajos i recordeu que podeu seguir tots els vídeos a través de la pàgina oficial de www.eurovision.tv