Ahir varem viure la penúltima jornada d’assajos, i avui serà ja l’ultima jornada on només el Big5 més Portugal podran trepitjar l’escenari.

La jornada d’ahir es va produir sense gaire sorpreses, la segona semifinal que a priori es molt més fluixa que la primera, es confirma damunt l’escenari.

Les actuacions pitjors  per el que fa l’opinió dels eurofans i la premsa acreditada van ser; Rússia, Països Baixos, Geòrgia. Letònia i Montenegro. Sense cap mena de dubte la proposta de Rússia no ha convençut en absolut a ningú i sembla que aquest any, tot depenent del vot “amic”, es quedaran a la final, i es que realment es sorprenent veure com aquest país proposa una posada d’escena amb tants errors. Geòrgia sembla que tampoc convenç, es per això que es troba a la part inferior de les apostes. Montenegro té tots els números de guanyar el Barbara Dex d’enguany. Pel que fa Països baixos i Letònia s’esperava més a l’actuació i això ha fet que no acabi de satisfer a la critica, tot i que són unes actuacions molt correctes.

Per el que fa a la mitja taula seria per Polònia , Hongria, Eslovènia i Austràlia. Aquest últim amb una actuació molt millor que la primera vegada però amb un directe complicat. Les altres tres són actuacions que  a priori  no destacaven però que han sabut fer una bona posada en escena

Pel que fa a les millors actuacions, segons fans i premsa són; Moldàvia, Malta, Suècia, Ucraïna. Moldàvia que puja, increïblement, a les cases d’apostes. Malta que recrea una actuació semblant a la preselecció però molt millorada. Suècia, una mica com Malta, recrea la preselecció, i com ja va essent els últims anys podrem veure un Videoclip en directe essent un dels pocs països on l’escenari pràcticament no apareix. Ucraïna també proposa una posada semblant a la preselecció amb aquest toc “dark”.

Pel que fa les apostes que anem seguint aquesta dies, la sorpresa més important es la segona posició per Estònia que ha desbancat a Noruega (3era pos, actualment) i França que cau de la medalla de plata al quart lloc. La República Txeca, Xipre i Bulgària ocupen les següents posicions.  Tenca el top 10 Suècia, Itàlia, Austràlia i Moldàvia.

Recordeu que podeu seguir tota la informació oficial a través de la pàgina web de www.eurovision.tv