A poc més de dos mesos de la celebració del Festival d’Eurovisió, i tot i que fa escassos dies que es van donar a conèixer les candidatures a representar els 41 països, les cases d’apostes ja funcionen a tot drap. Tot i que es d’hora per tenir una estimació dels favorits, i alhora no coneixem encara les posades en escena, les apostes ja comencen a fer veure els possibles favorits. Tot i que no sempre es una ciència exacte ajuda a veure quines candidatures poden guanyar el certamen.

Cal recordar per exemple l’any en que Salvador Sobral guanyava per Portugal, les cases d’apostes ( i no totes) no el van fer guanyador fins a escassos minuts de la final, un altre exemple es el de Xipre l’any anterior on pràcticament no es trobava en cap top 10 i en qüestió d’hores va passar inclús per davant d’Israel. Amb tot això que vol dir? dons que res es fiable i que únicament ens entretenen fins que arribi el gran dia.

Però, aquest any com està la cosa? 

Trobem que sorprenentment que Països Baixos encapçala el rànquing de la majoria de cases d’apostes, on actualment donen entre 2.50-3€ per Euro apostat.

Duncan Laurence, representant de Països Baixos, ens presenta una Balada amb tocs moderns, que res s’assembla aquelles balades èpiques o “eurovisives”. Tot i esser una balada senzilla amb un videoclip força fosc, ara per ara, i en un any on que tot fa predir que la cançó guanyadora serà una balada, es la preferida.

I es que parlant de Balades trobem la segona cançó preferida, “Scream” de Sergey Lazarev, representant Rússia. Actualment les cases d’apostes la posicionen com la segona millor cançó a una quota de 4.50-6€ per Euro apostat.

Que Rússia estigui com les favorites a guanyar pels “apostadors” no es res nou, ja que es estrany l’any que no es troba dins del top5. A més si això hi sumem que Sergey Lazarev ja va participar al festival on va estar apunt de guanyar amb “You are the only one”, i que Ucraïna enguany per problemes polítics interns ha decidit retirar-se a última hora,  apostar per Russia es apostar en seguretat.

Ens presenta una balada, d’aquelles èpiques que anirà acompanyada d’una posada en escena al·lucinant, que ben segur estarà dins del top5.

I qui trobem en 3Era posició? Dons si abans parlavem que apostar diners per Rússia era anar el segur, un dels altres països que sempre està al top5 es; Suècia. 

Enguany presenta una cançó, moguda tot i que  segueix aquell “in crescendo” típic de les cançons eurovisives per acabar en aquell èxtasis que fa aixecar el públic. Tot això fusionant aquell estil tant “suec” que tots coneixem amb un toc de Soul. Una cançó que de ben segur estarà al top  de la final, ( o no) però amb molts dubtes de ser la guanyadora, però.. Es Suècia, així que mai se sap.

Actualment es cotitza 5.50-7 € per Euro apostat.

Per anar tancant el top 5, trobem a Suíssa, amb Luca Hanni i la cançó “She got me”. Una cançó molt actual, amb toc llatins o mediterranis, potser mes pròpia de paisos llatins que de Suíssa. Una cançó que s’apropa força a la musica actual, amb tocs de “Reageton”. Enguany Suíssa no tindrà cap problema de posicionar-se en una molt bona posició i qui sap si guanyar per fí de nou el festival.

Actualment per Euro apostat es pot aconseguir; entre 8-9 Euros.

Per últim, i així tanquem el top 5, trobem a una altre gran favorita, que contràriament amb Suíssa no es tant estrany de trobar-la sempre dins del top 5 de les apostes, i es que Mahmood no deixa indiferent a qualssevol. Aquest cantant Italià amb origens egipcis, ha estat una gran revolució després de guanyar el festival de San Remo, on el primer ministre italià no va estar del tot content amb que Mahmood representés Itàlia al festival. Soldi, es una clara cançó guanyadora, diferent a la resta i que no et deixa indiferent al sofà.

actualment la cotització ronda entre 13 i 15€ per Euro apostat.

 

Aquí teniu com queda actualment: