El proper dissabte 16 de maig, Europa viurà un moment únic ja que serà, el primer any en tota la seva història que Eurovisió no es pot celebrar des que va donar inici el certamen. Per pal·liar aquest buit, la UER ha preparat al costat de les televisions organitzadores neerlandeses un especial on homenatjarà als 41 artistes que haguessin viatjat a Rotterdam aquest mes de maig. Alhora, més d’aparèixer els artistes d’aquest any, també hi haurà actuacions especials per rememorar la història de festival.

Algunes d’aquestes actuacions seran la de,Michael Schulte (Alemanya 2018) acompanyarà Ilse DeLange, de The Common Linnets (Països Baixos 2014), interpretant Ein bißchen Frieden, la cançó de la primera victòria d’Alemanya amb Nicole en 1982.

La guanyadora d’Eurovisió el 1979, la israeliana Gali Atari , també cantarà el seu gran èxit Hallelujah al costat d’un cor format per participants d’Eurovisió Junior. L’Orquestra Filharmònica de Rotterdam afegirà un toc clàssic a l’espectacle.

 

Altres actuacions de guanyadors del concurs com ; Måns Zelmerlöw (Suècia 2015) cantant la seva cançó Heroes; a Marija Šerifović (Sèrbia 2007) interpretant Molitva; i a Netta (Israel 2018), qui contribuirà amb una versió acústica d’una nova cançó amb un missatge especial. Per si això fos poc, el vigent campió d’Eurovisió, el neerlandès Duncan Laurence, estrenarà nova cançó en aquest programa virtual.

 

Tot això s’unirà a alguns intermedis que ja coneixíem: els artistes de 2020 interpretaran la cançó de Katrina and The Waves que dóna títol a el programa, la guanyadora Love Shine a Light (Regne Unit 1997); i un gran cor format per fans de tot el món també ajudarà a arrodonir la programació d’aquest especial amb un vídeo en què cadascú cantarà des d’un lloc diferent del planeta la mítica What ‘s Another Year del triple campió Johnny Logan.

 

El presentador de la BBC Graham Norton, i la youtuber neerlandesa NikkieTutorials també tindran una aparició estel·lar on té intenció de durar 2 hores. L’espectacle estarà presentat pels mestres de cerimònies que anaven a encarregar d’Eurovisió 2020: Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Països Baixos 1998 i 2007) i Jan Smit.