En un total de 3 dies els socis/es han pogut opinar si el club ha d’abandonar la competició e l’Ogae Song Contest després dels successos relacionats amb la participació de Ogae Russia i la vinculació al conflicte Ucrainés.

Ogae Andorra es troba en ple procés de consulta per a seva participació a l’Ogae Song Contest. El club ha demanat a tots els socis la seva opinió de seguir al concurs o no, després de que Ogae Ucraina sol·licités l’expulsió d’Ogae Russia. Aquests fets son donats degut que la  cançó de Rússia es un duet on segons sembla un d’ells s’oposa a la guerra i l’altre l’havia recolzat, però sembla que aquest últim ara està a una llista de persones que demanen a la UE sancions al govern de Rússia. OGAE Rússia no representa al seu govern i està format per persones individuals sense cap tipus de connexió al govern rus segons la informació que consta a OGAE Internacional. Tanmateix OGAE Rússia ha pagat la seva quota per pertànyer a OGAE Internacional i no ha incomplert cap normativa respecte OGAE i els seus concursos, de fet la seva directiva va deixar clara la seva posició respecte de la guerra manifestant-se en contra.

Altres clubs com, Regne Unit, Alemanya i Estònia s’han retirat després de realitzar una consulta popular en els seus socis. D’altres clubs han decidit no consultar als socis i mantenir la seva candidatura i d’altres han votat la seva continuïtat. Pel que fa la resta de clubs han confirmat la seva assistència.

El nostre Club que un principi va afirmar la seva participació i degut a que la informació que arribava era complicada, va decidir posar en mans dels socis del club la seva participació ja que es un tema molt emocional i complicat. No obstant tot això, sigui quina sigui la decisió final dels socis; Ogae Andorrra condemna rotundament qualssevol vulneració dels drets humans ja sigui en un estat de guerra o no. El club sempre apostarà per la Pau i la unió de tots a través de la musica.

Ahir dimecres a les 23.59h es van tancar les urnes interactives per tal de decidir si Andorra pot per fi aconseguir guanyar aquest concurs, o exerceix democràticament la seva retirada. Les votacions estan essent històriques al club amb una participació superior al 70%, convertint-se en la participació més important dels últims anys.

El club vol agrair a tots els seus socis/es la gran implicació en aquest debat i la rapida participació.

Pròximament el club farà un comunicat especial amb la decisió.