marta-roure_lead

Jugarem a estimar-nos va ser la cançó del debut d’Andorra al Festival d’Eurovisió, fet alhora que el català va ser escoltat per primer cop al Festival. La televisió andorrana per tal triar la cançó d’aquell any va demanar la col·laboració de la Televisió pública catalana TV3, a través d’un TV show anomenat 12punts, on finalment Marta Roure Obtenir el bitllet per anar a Turquia,  i poder representar Andorra a la Semifinal.

La cantant i actriu Marta Roure, nascuda a Andorra la vella al 1981 va ser dons l’encarregada d’obrir aquest petit viatge per el festival. La cançó de Jugarem a estimar-nos va  obtenir de forma indirecte la participació d’alguns grups coneguts al territori català com ara Gossos o Asturd. No obstant, tot i les ganes d’arribar lluny, Marta Roure no va aconseguir arribar a la gran final, on va obtenir la divuitena posició de 22 països aspirants a la gran final.

No obstant aquell any Andorra no va ser l’únic país en debutar al festival, Albània, Bielorussa i Sèrbia i Montenegro també van arribar per primer cop al festival, això si amb una mica més de sort que nosaltres, de fet tots ells segueixen al festival avui dia.  Sota el lema “Under the same sky” (sota el mateix cel) es va celebrar el Festival on la cantant Ruslana Lyzhichko amb la cançó Wild Fances obtenir el primer lloc, tot i ser només el segon any que hi participava. En segon lloc un dels debutants; Sèrbia i Montenegro (units en aquells moments) tot i ser el primer any!. Seguit de Grècia amb Sakis Rouvas. Cert es que la geografia i la política té un grau molt important al festival però aquell any es va donar el cas que el top 3 eren països nous al festival inclús després de la separació de Sèrbia i Montenegro, el Primer país va fins i tot guanyar el festival.

Pel que fa els vots d’aquell any, Andorra també estrenava el seu top 10:

1 Punt Bèlgica

2 punts Sèrbia & Montenegro

3 punts Turquia

4 Punts Xipre

5 punts Suècia

6 Punts Malta

7 Punts França

8 Punts Grècia

10 Punts Ucraïna

12 Punts Espanya