Cover-art-of-Conchita-Wursts-debut-album-Conchita (1)

La ressaca Eurovisiva ja no es present a la majoria de les nostres vides, dic la majoria perquè molts de nosaltres vivim Eurovisió més enllà dels mesos d’Abril i Maig.  Aquets que alguns ens podríem denominar com a Freks o “bichos raros”, o potser com nosaltres diem que som.. amants de la música més enllà de la nostre frontera i música comercial, un cop acabat el festival anem a la recerca dels àlbums anem a descobrir( sinó ho em fet anteriorment) un nou Cantant o Artista del qual acabarem seguint més o menys a les nostres vies de Facebook, Instagram  etc.

I aquest any no pot ser menys, ja tenim alguns dels àlbums al mercat però..primer m’agradaria fer una vista enredera i recordar alguns dels cantants que jo avui en dia encara segueixo. El primer que vull recordar amb l’últim Single que ha tret al mercat es Tooji. El cantant que va representar Noruega al 2012 a la capital de Baku, tot i quedar dels última ha anat treient amb timidesa algun que altre senzill, en més o menys acert l’ultim que ha tret “Father” no l’ajuda a pujar en les llistes i tampoc en la seva carrera profesional, de moment, el que ha aconseguit es que la Televisió on trevallava hagi decidit prescindir dels seus serveis i es que el videoclip no està exempt de crítica en qualssevol cas opineu vosaltres mateixos.

 

Quasi be 800.000 visites en poc més d’un mes, i milers de comentaris han seguit aquest últim videoclip del cantant, a mi personalment m’agrada, tot i que la cançó no es molt bona però la crítica i el missatge que s’ha atrevit a fer està molt i molt bé això si pot ferir més d’una sensibilitat.. Potser s’ha passat? vosaltres que creieu?

Marco Mengoni, es un dels Cantants d’Eurovisió que més he seguit després del festival ens va sorprendre a finals de l’any passat amb un nou disc, i un nou senzill,

Res a veure amb Tooji, Marco està aconseguint arribar a llocs que no ens podíem imaginar i es que acumula èxits i premis cada any que passa, es una molt bona proposta per aquells llargs viatges de l’estiu!

Però “alto al carro” es el moment del que de moment considero “discazo del año” i es que no m’esperava en absolut la qualitat del CD de la que considero Una Cantant amb les llastres Majúscules, CONCHITA WURST.

Un dels millors Cds que he pogut sentir, estic meravellat d’aquest Àlbum que ben segur que arribarà molt i molt lluny, us recomano al 100% escoltar cada cançó perquè exceptuant d’alguna d’elles, es un Cd molt i molt especial, així que us el recomano per aquest estiu tot i que estic segur que molts de vosaltres ja el teniu, oi que si? BRAVO Conchita.

Per últim, el Guanyador d’aquest any i la representant Espanyola al festival també han tret àlbum les últimes setmanes, encara no he estat a temps d’escoltar tot l’àlbum, però pel que fa Mans Zelmerlow, de moment no m’emociona realment ha tret un disc orientat totalment al ser un àlbum comercial i de fet l’esquer perquè el comprem es el seu senzill “Heroes” que ja està sonant a les ràdios de parla catalana com potser heu escoltat, de fet està sonant a quasi tots els països d’Europa i aconseguint arribar al pòdium, de ben segur que ho aconseguirà a molts d’aquests Països.

Pel que fa Edurne, no he pogut escoltar tampoc l’àlbum només que per sobre i de moment no em sembla quelcom que m’esperava d’ella hauré d’esperar a escoltar una mica més..

 

I tu? també segueixes els àlbums després d’Eurovisió?

 

georifa

Seguim amb les primeres impressions sobre els assajos.

El primer país en analitzar es, Sèrbia:

La frase en que podria omplir la meva opinió sobre aquesta petita actuació es que em cau un mite. Sèrbia tot i ser una cançó poc valorada en les votacions dels diferents Ogaes, al Eurovision Concert celebrat a Àmsterdam va ser una de les cançons que va fer furor, el públic va embogir amb Bojana..però en aquest primer assaig sembla que la que a embogit a ser ella. Aquests cabells a lo afro l’hi donen un molt malt lloc inclús com va comentar el seu dia el nostre company Lluís es podria endur el «Barbara Dex Awards». De moment prefereixo fer veure que no he vist res.. i esperar!

El segon país es: Hongria

De nou un altre arbre  com a fons, que lentament es converteix en un camp en 3D que podria resultar a través de la pantalla.. però que a mi no em convenç. A diferència de la cançó d’Armènia crec que aquest fons no l’ajuda a que Hongria obtingui el ticket per la final, de fet, crec que està bastant clar que aquest any no els veurem a la gran final.

Es el torn de Bielorússia:

Senzill, i poc innovador. La cançó de Bielorússia tenia molts punts per passar a la final inclús per arribar a ocupar una bona posició a la taula final. Tothom creiem que veuríem aquell gran rellotge de sorra a l’escenari..però ara per ara no. Un fons molt poc original, sense cap efecte especial que ajudi a visualitzar una actuació moderna i moguda. Crec que Bielorússia s’ha equivocat o bé no ha volgut mostrar més.. però aquesta actuació es mereix un fons brutal, un joc de llums i quelcom especial a l’escenari, jo almenys no em penso conformar amb 4 focs artificials i el cantant més “tiesu” que un espàrrec!

Rússia;

Tot i la lluita interior que tinc, Rússia cada cop em conquista més el cor, i el fons de pantalla i la possible posada en escena que podem intuir, i sobretot, la imatge a través de la televisió pot fer de Rússia un top5 sense tenir que suar gaire, ja que tots sabem que els 12, o 10 punts l’hi cauen com floretes.. Trobo que de moment surt molt ben parada tot i que les cantants que l’acompanyen  i la banda de música em sobren. Crec que encara ens falta veure alguna sorpresa.

Dinamarca;

Actuació neta i simple. Una cançó amb tocs molt “antiquats” per dir-ho d’alguna manera que em deixa força indiferent, hauré de veure una miqueta més!

Albània:

Aquest 40 segons trobo que son insuficients per poder valorar l’actuació, no m’ofereix res especial com per valorar la cançó i la posada en escena, em deixa una mica fred. Tot i ser una de les favorites em costa de creure que pugui arribar a guanyar el festival..però amb un any com aquest tot es possible.

Romania:

Quin greu no escoltar la versió original.. i es que aquella m’agradava molt més, en qualssevol cas em trobo en una situació semblant a la de l’anterior actuació, no em diu gaire res però trobo que es complicat jutjar l’actuació amb tant poc temps. Espero això si que es repensin el fons de pantalla, aquestes maletes.. No m’agraden.

 

Geòrgia

Sense cap mena de dubte Geòrgia es la que en surt més beneficiada. Em sembla una actuació Brutal! La millor d’aquesta jornada, el fons de l’actuació es brutal, i els ulls del principi.. sense paraules. Estic molt sorprès, i potser m’equivoco però tenim un top 10 davant dels nostres ulls.

 

i ara et toca tu? que en penses de cada una de les actuacions?

 

 

 

 

Falten menys d’una setmana per el tret de sortida del festival d’aquest any, i Viena comença a obrir les portes a totes les delegacions, periodistes etc.. i sobretot comencem els primers assajos sobre el gran escenari que donarà a conèixer el nou guanyador d’Eurovisió del 2015 el proper dissabte 24 de Maig.

Són molts els països que entre dilluns i avui  han passat ja per l’escenari i això ens porta ja les primeres impressions que de ben segur ens faran moure el top 10 de molts de nosaltres.

Anem a analitzar una mica aquests assajos, comencem per el primer dia Dilluns!:

Finlandia

Es ben cert que aquest país es un dels més castigats per els eurofans ja que esdevé un estil poc típic al festival, no obstant la posada en escena fins el moment i la possible actuació en el futur no dona gaires esperances a Finlandia per arribar a la final.

Grècia:

M’ha sorprès molt positivament, ja que no esperava res d’aquesta actuació, però un cop veien la possible posada en escena, la il·luminació i els possibles canvis de la càmera, veig a Grècia a la final.

Estonia

Per mi una de les patacades més importants hores d’ara on si hagués de votar..cauria directament inclús fora del top10, preocupant evolució d’Estonia.. ja veurem que passa.

Macedònia:

M’agradava poc.. i em quedo indiferent. La cançó te quelcom que enganxa però.. l’hi falta alguna cosa que podia aconseguir en el directe però la posada en escena un pel antiquada i els ballarins/coristes poc adequats fan pensar que es quedarà a la semifinals.

Moldàvia:

Si poques oportunitats tenia la cançó moldava de passar a la final, ha acabat posant el toc final d’aquest gran pastís..infumable. Policies? En serio?

Armenia:

Junt a la cançó Grega es una de les que m’ha sorprès positivament, no es que es podem extreure grans conclusions però.. quelcom em fa pensar que va per el bon camí..

Bèlgica:

M’agradava i em segueix agradant molt.. penso que el tiquet a la final el te assegurat! inclús un molt bon lloc a la final, i per mi personalment es un dels candidats més forts ja que es una de les poques cançons que ressalta de la resta.

Països Baixos

No puc dir gran cosa de l’actuació.. no es pot percebre gaire cosa.. a demés no se si heu tingut l’oportunitat de veure el vestit que portava.. Mara de deu!!  Per Països baixos.. haurem d’esperar!

I vosaltres que en penseu?

El palmarès del mal gust

 

Sempre ens referim al Festival com un concurs de cançons, però tots i totes sabem que en la realitat, la cançó només és una part de l’espectacle. La posada en escena, coreografia, llums i efectes especials són parts essencials per fer una actuació guanyadora. Però si hi ha una part bàsica de l’espectacle en la que ens solem fixar molt és el vestuari. Un bon vestit pot fer que una actuació sigui recordada com a memorable.. o com un desastre total. Jo avui parlaré d’aquestes darreres, de les actuacions a on el que va brillar més va ser el mal gust del vestuari de la pobra cantant (les dones solen dur la pitjor part en aquest tema, com amb altres moltes coses) o de l’estilista que li va imposar anar vestida com si fos una drag queen durant el carnestoltes.
A l’univers eurovisiu res es deixa a l’atzar i tot ha d’estar documentat i ha de ser quantificable. Com que en qüestions de gustos, cada un té un punt de vista i no hi ha res més complicat que posar d’acord a dos eurofans, des de l’any 1997 s’otorgen els «Barbara Dex Awards» a la pitjor vestimenta de cada Festival. Els premis varen ser batiats amb aquest nom en honor de la cantant belga de l’any 1993 que va anar bastant mal vestida, però crec que hi ha una mica de mala llet en això, ja que hi ha hagut atemptats al bon gust estilístic molt més grossos que el que va fer la pobra Barbara. Però la vida és així i li va tocar a ella.


Il·lustres guanyadors d’aquest premi varen ser les t.A.T.u. el 2003, per anar vestides quasi de carrer, Guido Horn al 1998 per la seva reinterpretació de la moda dels 70, Lydia per no apunyalar amb unes tisores a qui li va proposar anar vestida d’Agatha Ruiz de la Prada, les portugueses Non Stop per anar fetes un desastre, Verka Serduchka per el seu homenatge al paper d’alumini, entre altres.


En aquest apartat Andorra va fer historia l’any 2008 quan Gisela va rebre el premi Barbara Dex d’aquell any. Ja pot donar gràcies de què el premi no fos re-bautitzat com a premi «Gisela que has fet!» però si Lidia no ho va aconseguir, ja no hi ha qui li llevi el nom al premi. Tots els eurofans estarem agraïts a la Gisela que proves de dur la gloria eurovisiva a terres andorranes, però ja que no ho va aconseguir, com a mínim va marcar historia anant vestida d’espantaocells del segle XXIII. Digues que si Gisela, el que conta és que parlin d’una, i si pot ser, malament.

 


És molt difícil fer futuribles sobre qui es pot endur aquest guardó aquest 2015, però jo tinc la sensació de què Sèrbia farà tot el possible per tornar a guanyar-lo. Si fos així, seria el tercer pic de la seva historia convertint-se així en la «Irlanda» del mal gust.

Bojana vol guanyar de totes, totes.
Au idò, no us talleu i opineu sobre quina actuació de tota l’història del festival es mereix un Barbara Dex.

 

Lluís Ramis. Mallorca.

Un cop hem pogut conèixer totes les candidatures que opten guanyar, però primer i lo més important, passar a la final del dissabte, es l’hora de conèixer els candidats d’aquells que coneixem  com el Big5, junt amb el país amfitrió (guanyador de l’edició anterior) i el país convidat d’aquest any, on per primer cop un país fora del continent Europeu (tot i que sabem que Marroc, Israel etc.. no són pròpiament del continent Europeu) pot concursar a la gran final. Es a dir amb altres paraules, Austràlia després de ser el país convidat l’any passat, aquest any participa a la gran final, podrà emetre vots a la primera i la segona semifinal i..Guanyar Eurovisió, si, si… no ens hem tornat bojos.. es així! però.. en el cas que Austràlia sigui el país guanyador No podrà organitzar el festival al seu país, però si serà l’organitzador juntament amb un altre país Europeu del festival, amb el dret a participar de nou.

Anem dons a conèixer els candidats dels països que engloben aquest grup;

El primer país es Àustria; El país amfitrió! després del gran triomf de Conchita Wurst l’any passat. Aquest any ens presenta The makemakes, una altre balada, i es que ja sabeu que va de balades aquest any.. interpretada en anglès, on segons enquestes tops de fans etc.. no està mal valorada però ara per ara sembla bastant clar que Àustria no organitzarà el festival de l’any  vinent, si més no, gràcies el seu triomf.

El segon  es el nostre veí; Espanya. Després de que l’any passat Ruth Lorenzo interpretés “Dancing in the rain”  aquest any Edurne ens porta en castellà “Amanecer”. Una cançó no exempta de polèmica amb els Eurofans espanyols ja que s’esperava molt més del que realment van presentar. Això podria ser donat per la gran expectació que va crear la cadena però en qualssevol cas no es una mala cançó, però tampoc arriba a destacar sobre les altres candidatures. Pel que fa a nivell de fans Europeus està tenint una millor acceptació o estima no com succeeix dins de l’estat Espanyol. Personalment trobo que la lletra es massa simple, diu poca cosa i massa predictiva però potser es per aquest fet que a Europa ha arribat amb més força.Un altre factor que potser no l’ha ajudat es el videoclip..quelcom poc oportú. Des d’aquí els hi desitgem molta sort als nostres companys!

Anem per el tercer país i també veí nostre: França. Aquest any de nou tornen amb el Francés, esperant fer una millor posició que l’any passat, i que personalment penso que va ser un absoluta injustícia. Lisa Angell ens presenta N’oubliez pas, una preciosa balada que ens fa sentir quelcom emotiu, la veritat es que personalment França acostuma a portar cançons poc, com ho diria…que a mi personalment no m’omplen! Però aquest any hi ha alguna cosa amb aquesta cançó que em desperta tendresa i melancolia, esperem que aquest any tingui un millor resultat!sort!

Es el torn de United Kindom, o més conegut per nosaltres com Regne unit o Anglaterra. Es difícil per mi valorar aquesta cançó perquè reconec obertament que ha estat una de les meves preferides des de el minut 0, tot i les crítiques d’alguns fans per mi es mereix un top5 absolut. Electro Velvet es el duo que ens presenten un noi i una noia amb la cançó titulada Still In Love with YOu. Una cançó amb tocs dels anys 70s inicis dels 80s però amb un regust electrònic, modern i sobretot molt i molt enganxós. I es que recordem que entre tanta balada quan sona una cançó animada.. Nos venimos arriba, No?

Itàlia; ai ai ai... Itàlia.. A qui no l’hi han robat el cor amb una cançó italiana? Dons si no ho han fet.. tens l’oportunitat aquesta edició perquè Il Volo ens presenta GRande Amore, atenció al nom perquè es Il Volo, No Il Divo tot i que realment..SON IGUALS!!!! si més no en molts matisos… No us faltarà llegir gaire més per saber que personalment Itàlia es una de les meves preferides per no dir la que més, però deixant enrrere els meus sentiments per aquesta cançó, podem veure que gran part dels tops dels eurofans la fan guanyadora o si més no un top 5. Per el que fa les casses d’apostes la situen ara per ara com la Guanyadora d’aquest 2015! 

Anem per Alemanya; Ann Sophie amb la cançó Black Smoke, realment no es la guanyadora per representar a Alemanya ja que el candidat que va guanyar el concurs va renunciar el seu títol per deixar pas a Ann Sophie, i sembla que no es va equivocar. Ens presenten una cançó un cop més amb anglès, que no es dolenta però tampoc espectacular, es podria colar al top 10 però no crec que arribi a guanyar el festival.

Anem per l’últim país Austràlia; Guy Sebastian ens presenta Tonight Again. Certament a primera vista es veu clarament que no es una cançó típica del festival i a la que tots estem acostumats a sentir, però està molt clar que la seva presència al festival donarà que parlar i que potser no guanya però per “política” ( o no) quedarà en una molt bona posició. Jo encara no ho tinc clar!

https://www.youtube.com/watch?v=i7MwzRBEY_M

 

I amb aquest post finalitzem les candidates a guanyar aquest Eurovisió 2015 a Viena, ara toca triar els nostres favorits, desitjar molta sort a tots els països en especial als nostres preferits i esperar! Això si.. No teniu excusa per no poder triar perquè des de Ogae Andorra us les hem presentat totes! Tot i que tots sabem que Andorra guanyaria.. Està clar oi?

Rubén, Vic

Durant un parell de mesos hem conegut tots els candidats a passar a la Gran final D’Eurovisió 2015. Alguns de vosaltres potser tenir uns favorits clars però encara ens falten per conèixer els quatre últims països que es jugaran el triomf per arribar a la gran final. També cal recordar que els països del Big5 més Àustria u Austràlia passaran directament a la final del Dissabte, no obstant, en parlarem més endavant. Anem dons a conèixer els últims països:

 

El primer país es; San Marino. Aquest petit país situat entre terres italianes, torna a participar al festival d’Eurovisió. La veritat es que es tota una enveja per alguns de nosaltres, ja que tot i les dificultats econòmiques i de ser un país petit no ha deixat de participar al festival aquests últims anys. Per fi, i dic per fi perquè molts de nosaltres ho estem pensant, la Valentina s’ha retirat del festival després de tres anys i d’aconseguir el pase a la final l’any passat, tot un mèrit per aquest petit país. Aquest any toca un noi i una noia molt jovenets, Anita i Michele. presenten “Chain of Lights”,  una cançó amb tocs melòdics que retira més a una balada clàssica del festival tot i que podem sentir petits retocs de caire més modern. L’any passat ho van aconseguir qui sap si aquest any també.. Tot i que personalment no ho crec, però tampoc ho creia l’any passat!

Anem per el país que aquest any va acollir la gala d’eurojunior; Malta. Aquest petit país del mediterrani  ha estat fidel al festival, sense interrupcions des del 1991 si no recordo malament, i tot i tenir alguna que altre davallada, ha aconseguit brillar amb més o menys força a la final. Malta ha estat apunt de guanyar el Festival, al 2005 a kiev on va obtenir 2n lloc, i a Tallin al 2002  Ira Losco amb 7th wonder va aconseguir també estar a les portes de la medalla d’or. Això dona entreveure una cosa molt clara, i es que Malta vol guanyar, en té moltes ganes i per això crec que aquest any tornaran a estar a la final. Amber ens presenta “Warrior”, cantada amb anglès ens transporta a una cançó, que al principi semblava no arribar a ser res, però que poc a poc ha aconseguit ser valorada, no per un top10 però qui sap..Com a fet curiós es que la cançó Maltesa es diu igual que la de Geòrgia serà una senyal?.. potser els van posar a prova per organitzar eurojunior i fer la previa i organitzar el festival més tard? Jo crec que aquest any no obtindran el triomf, però veurem d’aquí pocs anys un Eurovision in Malta, estic segur!

Anem per un país no gaire llunyà; Portugal. Aquest any proven sort amb Portuguès de nou, amb la cançó Há um Mar que nos Separa, interpretada per Leonor Andrade. Portugal, es un gran fidel al festival i es que quasi mai ha faltat,però això no vol dir que sigui un país de top 10 i es que Portugal si no recordo malament mai ha fet un top5. Aquest any, tot apunta que de nou es quedarà a les portes de la final.

 

Per últim; Montenegro. Aquest petit país preciós dels Balcans, participa de nou al festival tot i la seva curta i tràgica trajectòria, amb una balada molt balcànica i ètnica que vol aconseguir captivar al públic per aconseguir un pase a la final, però tot apunta que aquest any de nou, Montenegro no anirà a la final.

 

 

 

Ja tenim aquí la següent “batalla”, una batalla que de ben segur tots estàvem esperant i es que enfrontarem 3 països que a priori son favorits per molts de nosaltres.  Comencem? Anem per tres països que participaran a la segona semifinal que us durà a terme el dia 21 de maig.

El primer país escollit es: Suècia; El cantant Mans Zelmerlöw ens presenta la cançó tituala Heroes. Pel que fa la temàtica musical de la cançó.. es que a priori resulta molt i molt bona i es per això que es troba on es troba actualment a les cases d’apostes. De fet no es d’estranyar ja que tots més o menys estem acostumats que Suècia ens sorprengui any rera any. Tot sembla apuntar que la presència d’aquest noi a l’escenari farà “tremolar”  Viena i es que la posada en escena ara per ara es una de les més prometedores.. Que en penseu?

 

Israel;  Nadav Guedj, ens presenta Golden Boy. Malauradament la presència d’Israel a les finals durant els últims anys ha brillat una mica per la seva absència, ja que per recordar l’ultima vegada que Israel va passar a la final hauríem d’anar al 2010. Aquest any ens porta una cançó amb força, moguda i amb tocs ètnics. De fet es una de les poques cançons que es més moguda en un any on la balada guanya per golejada. Israel aposta per una cançó d’estil conegut i sonat a Eurovisió, i es que potser aquest any després de 5 any arribarà a la final.

Islàndia; Maria Olafs ens presenta cantant amb angles, Unbroken. Islàndia es un país que en els últims anys sempre ha estat a la final, ja sigui per la seva sort en rebre els vots dels països veïns o bé per l’excel·lent qualitat musical que porta quasi sempre Islàndia. Aquest any opten  per una cançó Pop que personalment la definiria com a Pop Angles i es que es la típica cançó que podríeu escoltar a qualsevol país de parla anglesa de mentre estas prenent quelcom a la barra. Jo crec que de nou arribaran a la final i amb un bon paper, no creieu?

 

Tu que hi dius?

Avui obrim post per parlar d’un dels fets més curiosos que veiem any rera any a tots els festival.I es que de ben segur molts de vosaltres, feu les vostres apostes i els vostres “top10” i de sobte el vostre favorit es eliminat a la semifinal o bé queda últim a la final i conseqüentment…Et provoca una enorme Frustració, rabia!! oi que si? Dons be avui vull dedicar aquest post a les patacades dels últims anys i proposar-vos les patacades que creieu que poden passar aquest any.

Anem a una de les Patacades més sonades dels darrers anys. Ens situem a Dusseldorf, Alemanya, on Noruega presenta a Stella Mwangi, amb la cançó Haba Haba. Una cançó que va ser favorita a les cases d’apostes d’aquell any  i aquesta cançó va estar amb molts top10 de nosaltres. Però de sobte..No va arribar a la final. Així dons.. va ser una Patacada en tota regla!

No marxem d’aquest mateix any, La cantant d’Estònia Getter Janni va arribar a la Gran Final i tot i ser una de les preferides ( personalment la meva) va quedar a la posició 24 amb el seu “Rockefeller Street”. una alt

Però seguim aquest any, el 2011 amb Kati Wolf amb la cançó que tots coneixem “What about my dreams?” també era una de les favorites per molts fans i cases d’apostes i va quedar a la posició 22.

I es que de Patacades està ple! Cançons que creiem que podrien guanyar i després no arribar a la final, o bé injustícies que considerem uns i d’altres o trobarien quelcom normal.

Anem a l’any passat 2014, de nou Estònia es un país de Patacada. La cantant Tanja ens presenta “Amazing” cançó que per sorpresa de molts no passa a la final!

També es el cas d’Israel, Mei Finegold amb “Same heart” . Aquesta cançó va estar en milers i milers de Top10 d’Eurofans i molts pensàvem( com jo mateix) veure per fi de nou a Israel a la final, però NO! Patacada al canto!! i es que Israel fa 4 anys que no pot aconseguir entrar a la final.

I es que de Patacades en podríem trobar moltes durant els darrers anys i molts de vosaltres que teniu més perspectiva eurovisiva ben segur que moltes més que jo… Però ara es el moment de deixar enrrere els sentiments de les cançons i atrevir-nos a pronosticar, la gran patacada del 2015!

Us atreviu?

Rubén Morcillo, Vic

 

 

 

 

Ja tenim aquí més candidats per passar a la Gran final d’Eurovisió a Viena. Es el torn de Azerbaijan, Eslovènia, Letònia i Polònia, quatre països dels quals alguns ja són favorits als Top10 dels Eurofans i de les Cases d’apostes. Aquesta batalla per mi… potser es la que té una mica més d’emoció.No creieu?

El primer país es el més llunyà, Azerbaijan. País que va debutar el 2008 i va aconseguir anys més tard la seva victòria amb el Running Scared. Azerbaijan, fins ara, (tot apunta que aquest cop també serà així), mai ha quedat a les portes de no poder participar a la gran final, ja sigui per la bona qualitat musical o bé per el sistema polític de vots, que sempre ha beneficiat aquest país exceptuant l’any passat on van quedar a la posició 22, essent així l’única ocasió que aquest país no ha estat dins del top10.  Aquest any però, tal i com comentava, sembla que pot estar dins d’aquest top10,  Elnur Hüseynov ens presenta cantant en angles com es habitual, Hour of the Wolf, el que en català diríem l’hora dels llops. Una altre balada de nou que sembla que està calant dins dels eurofans i a les cases d’apostes, i es que de ben segur que la veurem a la final. No creieu?

Eslovènia, un país que només en una ocasió ha pogut gaudir del top10, i es que en els últims anys fins i tot els hi ha costat arribar a la final. L’any passat però van arribar, això si quedant a la cua a la posició 25. Aquest any però sembla apuntar que tot anirà millor i es que Eslovènia presenta una cançó, Here For You, que te un toc molt i molt especial, i clarament es diferencia de la resta dels candidats.  Maraaya té una veu molt especial que personalment em recorda a Duffy. En qualssevol cas tot apunta que aquest any podrien fer un bon paper però.. aquesta cançó pot guanyar o no guanyar segons la posada en escena no creieu?

Letònia, l’únic país dels bàltics en aquesta entrada.  Van ser els guanyadors l’any 2002 a Tallin i fins el 2009 van estar a la final, però des de aquell any no han aconseguit entrar a la final, i es que la qualitat musical de les cançons feien dubtar una mica de les ganes d’arribar a  la final..però aquest any sembla que no serà així. Ens presenten una balada (again) però amb un toc especial, ja que la veu de la noia té un toc molt personal. Personalment, penso que la posada en escena serà crucial per arribar a la final no obstant no considero un Riga 2016 i vosaltres que en penseu?

Polònia es l’últim candidat que presentem avui per passar a la final. Aquest país ha tingut una trajectòria mogudeta ja que molts anys ha optat per no presentar-se i en els últims anys no va arribar a la final exceptuant l’any passat on va provocar la polèmica que realment volien..els va ajudar aconseguir un 14é lloc. Aquest any una altre balada es la triada per aquest país i es que entre tanta balada al final quedes depressiu en triar quina pot ser la millor. Personalment no té res d’especial, això no treu que no sigui bona, però davant de tanta balada es converteix en una mes.

 

I ara.. Que en penseu vosaltres?

Ja tornem a ser aquí amb una nova “batalla” ! Apunt? dons som-‘hi!

Comencem amb Romania.Després de la seva participació amb la cançó “Miracle” que va obtenir una dotzena posició, aquest any ens presenten una cançó no cantada amb angles ( de moment) i amb una altra balada amb toc, com si fos una “nana”, que creieu?

Es el torn de Rússia. L’any passat les Tolmachevy Twins van aconseguir una setena posició, i aquest any sembla ser que Polina Gagarina vol superar aquesta posició amb una cançó cantada en angles, titulada “A million Voices”, potser aquest any aconsegueix captar el públic eurofan..qui sap!

Albània, es la següent cançó, tot i que en un principi tenia que ser una altre van optar per “I’m alive”. Albània porta sense entrar a la final des del 2012 a Baku on va aconseguir un impressionant num 5.  Tot i que aquesta cançó no es la guanyadora del festival…semblaria apuntar que aquest any podrien arribar a la final.

I per últim.. Hongria ! Una cançó que ni de bon tros supera la gran “Running” de Kállay Saunders que va tancar el top 5 de l’any passat. Aquest any toca una altre balada de nou, i es que sembla que aquest any els països estan poc animats si més no musicalment parlant, no obstant sembla que aquesta cançó està tenint més acceptació que les altres esmentades.

Així dons…Quins països veurem a la gran final?

 

A %d bloguers els agrada això: