Després de veure l’assaig general d’aquesta nit, tenim molts dubtes sobre les cançons que aconseguiran el passi a la final del dissabte 10 de maig. La gala comença amb un dinàmic opening act de ball per donar pas a Malta, la primera cançó de la semifinal.
Malta: canço rítmica de melodia senzilla, que enganxa i molt al públic. Clara candidata per ser-hi a la final del dissabte.
Israel: actuació enèrgica, i tot ser una gran favorita entre els eurofans no acabem de veure clar que passi a la final. Demà sortirem de dubtes!
Noruega: actuació correcta, i tot i que a mi no m’agrada crec que serà una de les finalistes de dissabte.
Geòrgia: no hi ha per on agafar aquesta cançó, ni la posada en escena, ni l’interpretació. Clara candidata a quedar-se a la semi.
Polònia: cançó que a priori no consideràvem per passar a la final, en directe ens ha agradat i la veiem segura a la final. Una interpretació molt sensual 😉
Àustria: Conchita fa una bona interpretació, que acompanyada de la posada en escena s’emporta un munt d’aplaudiments del públic present a la gala. Sens dubte passarà a la final i serà una de les cançons que estaran a la part alta del marcador dissabte a la final.
Lituània: cançó histriònica, no ens agrada gent però ens fa una mica de por. Podria ser finalista, tot i que esperem que dijous a la nit possim rumbo a Vilnius en comptes de cap a la final.
Finlàndia: interpretació molt enèrgica. Creiem que sera finalista també. A més és la única cançó d’aquest estil al festival i interpretada per nois molt joves que poden arreplegar molta part del vot carpetero 😉
Irlanda: cançó típica d’eurofan. Ella no canta gaire bé i la posada en escena és una mica rídicula. Per nosaltres clara candidata a tornar a casa la nit del dijous.
Bielorússia: cançó molt agradable, divertida i diferent a tota la resta. Creiem que pot passar a la final, precissament per ser molt diferent a la resta i tenir un punt divertit entre tanta cançó lenta i intimista.
Macedònia: justeta interpretació de Tijana. Tot i que ens agrada la cançó, creiem que no passarà a la final ja que l’actuació és justeta i no compten amb gaires veïns per a que la votin.
Suïssa: una altre cançó desenfadada, alegre i que dóna molt bon rotllo. Ell ho fa molt bé i queda molt bé per pantalla. Creiem i esperem que estigui a la final de dissabte 🙂
Grècia: tot i començar com una processó de Setmana Santa, en quant comença la música techno tot el pública es posa d’empeus i comença a ballar aquesta enèrgica i dinàmica cançó. Tot i que vocalment hi ha algunes errades, creiem que també estarà a la final de dissabte.
Eslovènia: incògnita total. Tinkara ho fa molt bé, i tot i que ens agrada molt la cançó tenim dubtes pel que fa a la seva classificació. El fet de no tenir veïns pot ser un handicap. Tot i així esperem que passi a la final.
Romania: última cançó de la semifinal. Paula i Ovi tanquen aquesta semifinal, amb una cançó clàssica que tot i no tenir la millor posada en escena possible, creiem que es convertirà en una de les finalistes de la nit. Si l’any passat Cezar ho va conseguir, no veig com no ho hauria de fer la parella Paula-Ovi.
Mirant el reprise de les 15 cançons, prenem més consciència de lo be que queda la realització per la televisió. Sens dubte els danesos han sabut com fer un programa espectacular en un hangar abandonat, que per fora no inspira gaire confiança.
Passem a veure l’interval act. No us desvelarem sorpreses, però us avançarem que està dedicat a Austràlia. No us ho perdeu, perquè realment val molt la pena 🙂
I fins aquí avui. Ja veurem demà quins 10 païssos passen a la final, i completen la final de 26 per dissabte 🙂